Att tänka på när du ska gifta dig på ett slott

Att tänka på när du ska gifta dig på ett slott

Har du väl bestämt dig för att du och din partner ska gifta er på ett av våra vackra slott i skåne eller Sverige är det viktigaste att ringa och boka så snart som möjligt. Har ni inget bokat datum med lokal så är det ingen idé att fortsätta planera för det är mycket populärt att gifta sig i dessa vackra byggnader. Stämningen som skapas från den historiska miljön ger helt klart den där lilla extra pushen för en minnesvärd kväll för resten av livet.

är väl detta är gjort tycker jag att du ska skriva ner dina tankar inför ert möte med arrangören, och prioritera vilka av dina bilder som du absolut inte kan rucka på och fundera på vilka som egentligen kanske inte är livsviktiga för ditt bröllop på slottet. Det är nämligen så att arrangörerna är proffs, de har gjort detta så många gånger förr och kan hjälpa er till ert drömbröllop om ni bara lyssnar på dem och anpassar lite efter vad de vet fungerar.

De saker du prioriterat högst på din lista ska du naturligtvis ha med, men det bör bara vara högst fem saker, annars är du oavsett påväg mot en besvikelse eftersom ditt bröllop riskerar att bara handla om dina behov och inte gästernas.

Var inte orolig, festen kommer handla om dig och din partner, ni kommer vara i fokus om aldrig förr, men det är skillnad på att ni kommer vara i fokus eller om att uppfylla era behov är i fokus. En fest bygger på att gästerna har supertrevligt och har de inte det så spelar det ingen roll om alla dina drömönskemål är uppfyllda eller ej. En fest blir evig när alla på festen har det fantastiskt. Gift dig på ett slott men låt slottet vara den vackra och ståtliga inramningen, låt inte det styra dig till att du ska visa upp resultatet av dina behov. Som jag skrev nyss, du och din partner hamnar oavsett i fokus, det är, ska vara och kommer bli er fest, men om den blir minnesvärd hängett på om gästerna känner sig engagerade och får möjlighet att njuta av vad som händer under bröllopet i den exklusiva och tjusiga slottsmiljö som ni valt till er vigsel.

Festtips

Ett fel många gör idag är att de inte vill ha snaps till förrätten eller låta vinkaraffen stå fritt till förfogande på bordet alternativt att man har sagt till personalen att det inte är någon påfyllning som gäller. Anledningen brukar vara att bröllopet ska vara fint och minnesvärt, inget fylleslag, och jag håller med! Det får däremot inte bli tråkigt och ”fint” för sakens skull. Snapsen och vinkarafferna gör att gästerna snabbt kommer i stämning, lång startsträcka förstör vilken fest som helst, och orkar sitta hela sittningen. Ni vill att gästerna ska sjunga på bordsvisorna. Vem sjunger bäst? En gäst med ett halvt glas vin eller en med etta halvt glas vin och en snaps innanför västen?

Oroa er inte om fylla bland gästerna på grund av detta. Ni ska inte servera starksprit under hela middagen, det handlar om att gästerna ska komma igång snabbt och bli på ett gott humör. De bröllop som blir fylleslag har oftast bjudit på fler snapsar än två och starksprit till desserten (satsa på andra dessertdrycker istället) och haft ett alldeles för stort groggbord med fri tillgång efteråt. Lyssna på arrangörens råd om vad som brukar funka kring detta med groggbord hos dem.

Personligen tycker jag att det är bra med en bar som serverar åt en. Det ska vara gratis, annars pratar alla om att det är snålt även om de inte säger det rent ut till er, men bara den grejen att gästerna måste köa för att få tillgången till mer vin, öl, drinkar etc, för med sig två bra saker. Den första är att det lockar till samtal i kön med människor de ännu inte hunnit prata med under bröllopsmiddagen, och den andra är att den lilla väntan och ansträngningen gör att gästerna inte hämtar och häller i sig alkohol förbehållslöst. Låt även de alkoholfria dryckerna finnas i baren, då bidrar de till att spriten inte hämtas ut alltför snabbt. Om ni ordnar en vän som står i baren eller personalen på slottet, det bestämmer arrangörerna, så återigen, prata och lyssna på dem, de är proffs.

Det finns så mycket mer att tänka på inför ert slottsbröllop, det jag har velat förmedla här är mer en attityd till er begivenhet som vekar positivt för er och era gäster. När det gäller detaljer, finns det flera jättebra bröllopssajter och bordsvisesajter som hjälper er till det och jag hoppas ni får ett fantastiskt bröllop, kanske på att av de skånska slotten som Örenäs slott eller Häckeberga slott, och tar er an festen som så roligt som det bör vara och vågar lita på proffsen, det vill säga arrangörerna.

Att klä sig rätt

När det kommer till klädsel för ett slottsbröllop är det viktigt att reflektera över den eleganta och historiska atmosfären som ett slott för med sig. En kostym för herrarna kan vara ett självklart val, gärna i neutrala färger som marinblå, grå eller svart. Kom ihåg att detaljerna spelar stor roll, så välj accessoarer som slipsar, näsdukar och manschettknappar med omsorg. För damerna kan en elegant klänning i en tidlös design vara perfekt. Tänk på att slottsmiljön ofta innebär större salar och kyligare rum, så det kan vara bra att ha en matchande sjal eller bolero att dra över axlarna. Det är även viktigt att klädvalet känns bekvämt för att kunna njuta av festen fullt ut. Glöm inte att informera era gäster i förväg om klädkoden, så att alla kan känna sig bekväma och passande i slottets majestätiska miljö.

Bli först med att kommentera

Kommentera