Dejting app till iPhone – ett naturligt steg för nätdejting

Dejting app till iPhone

Dejting på internet har blivit allt vanligare och marknaden förväntas öka ytterligare de kommande åren. Idag omsätter onlinedejtingmarknaden omkring 2 miljarder dollar, en fördubbling de senaste 5 åren.

När nätdejting kom var det inte lika självklart eller socialt accepterat att dejta på nätet, men idag ser det annorlunda ut. Nästan en fjärdedel av alla par som tillkommit de senaste 5 åren säger att de träffats på nätet.

Trots att statistiken visar att 81% av nätdejtarna ljuger om sin ålder, vikt eller längd, så tar det i snitt 18 månder före giftemål för nätpar, medan par som träffas i den fysiska världen tar i snitt 42 månader på sig att knyta banden.

Även nätdejting går mot nya trender. Nu är det dejting i mobilen som tar över med nya funktioner och nya möjligheter. Speciellt dejting till iPhone som psykologiskt känns mer exklusivt än liknande applikationer för Android.

Det nya med smartphones som inte varit möjligt tidigare är positioneringstjänsten och det faktum att man alltid har mobilen med sig. Nu behöver man inte längre sitta framför datorn för att hitta singlar i cyberrymden, utan det kan göras via mobilen precis överallt.

En dejtingapp till mobilen är ett perfekt komplement ute på krogen eller nattklubben, då man redan beginner sig i en dejtingmiljö. Samtidigt kan det vara ett sätt att öka vardagsspänningen på bussen eller på arbetsplatsen, då de singlar som finns i din närhet har samma möjlighet.

Samtidigt ska nätdejtare ha i åtanke att de algoritmer som påverkar vilka singlar som visas för dig på dejtingsiter inte alltid träffar rätt. Vissa siter har fått kritik för att de antar för mycket om användarnas preferenser, eller att de parar ihop baserat på fel värderingar. Därför kommer det fysiska mötet alltid att spelar stor roll och om dejtingapparna kan göra det lättare så är det ett steg närmare det ultimata dejtingverktyget.

Bli först med att kommentera

Kommentera