Dina kostnader för att bygga om hemma kan vändas till inkomster

Dina kostnader för att bygga om hemma kan vändas till inkomster

I dag är det många som har byggt om, genomfört reparations- eller tillbyggnadsarbeten i sin bostad. Under första halvåret 2011 köpte över 500 000 personer ROT-arbeten från drygt 53 000 företag. Du kanske är en av dessa och du tycker antagligen att det kostade dig en massa pengar.

Det finns faktiskt ett sätt att utnyttja de erfarenheter som du skaffat dig från den utgiften till att i stället tjäna pengar och samtidigt skapa ett drömjobb för dig själv.

Jobba som byggledare, starta eget genom att bli byggledare.

Jag känner en dam som byggde om sitt kök i sin sommarstuga. På det lärde hon sig mycket om hur man organiserar, leder och kontrollerar ett bygge. Hon blev så fascinerad av hela planerings- och genomförandeprocessen att hon, efter att hon genomfört sitt eget projekt, började åta sig uppdrag som byggledare åt andra. Till att börja var det åt goda vänner men efter ett tag blev hon så professionell som byggledare att denna verksamhet har blivit hennes nya karriär. Hon stortrivs med sitt nya drömjobb tjänar pengar så att hon är nöjd på sin verksamhet.

Några fördelar med att bli byggledare

1. Du är din egen chef.
2. Du kan ta betalt antingen med ett timarvode som kunden betalar eller genom att du förhandlar dig till bra rabatter hos leverantörer. När kunden köper kan du få del av rabatten, vilket man i så fall ska informera kunden om på ett tydligt sätt.
3. Att starta en verksamhet där du planerar, leder, organiserar och kontrollerar ett bygge åt andra kostar nästan ingenting.
4. Du kan bygga upp ett intressant nätverk och du kommer att träffa många intressanta människor som efterfrågar din kunskap.
5. Om det rent av skulle bli ett nytt yrke för dig så är det ett fritt sådant.
6. Men allra viktigast – om du har ett intresse för att skapa, har ett intresse för färg och form och att se dina och andras idéer genomförda, då kan detta kan bli ditt nya drömjobb.

Bli först med att kommentera

Kommentera