Maximera din exponering – skriv artiklar som hänvisar till din hemsida

Maximera din exponering

De flesta seriösa affärsrörelser har redan sina hemsidor uppe och igång, oavsett om de har en liten lokal butik eller enbart säljer sina produkter eller tjänster på nätet. Nuförtiden är det nästan ett måste att ha en hemsida. När du väl har din hemsida kommer världen inte veta om att den existerar om du inte själv gör reklam för den. När allt kommer omkring, du investerade all denna tid och ansträngning på att starta en hemsida för att inte tala om kostnaden, nu är det upp till dig att försäkra dig om att det betalar sig. Du behöver inte bara styra trafiken till din sida utan du måste också få dessa besökare att bli kunder. Du måste ha något att erbjuda dem för att konvertera besökare till kunder och för att få dem att komma tillbaks. Kunder kan alltid generera mer affärer genom ryktesspridning och agera som dina egna personliga marknadsförare.

Ett sätt att få existerande kunder och potentiella kunder att komma tillbaka är att skriva dina egna artiklar som hänvisar till din hemsida för maximal exponering. Det finns många gratis hemsidor där du kan skriva och posta artiklar om din webbplats och vad din hemsida kan göra för andra. Först av allt, om du inte är en erfaren skribent, ta tid på dig att lära dig att skriva artiklar. Att samla några tips skadar aldrig. Om du inte har tid men har extra pengar kan du välja att hyra en skribent eller ett företag att skriva artiklarna och posta dem åt dig. Även om detta är det mest bekväma kan det visa sig vara ganska dyrt i slutändan.

Här är några tips på hur du kan maximera din exponering genom att skriva artiklar som hänvisar till din webbplats:

  1. Välj en speciell produkt, tjänst eller ett ämne som du vill skriva en artikel om. Håll alla artiklar mellan 400 och 1500 ord. Skriv på lekmannaspråk och undvik allt långt tekniskt och vetenskapligt babbel. Håll meningarna korta och precisa. Håll styckena korta och begränsade till ett ämne. Du vill inte börja skriva om hur underbara ärter är i ett stycke och börja på dina underbara morötter i samma stycke. Om du säljer grönsaker och vill skriva om grönsaker, ge ärtorna och morötterna sina egna stycken.
  2. Det är viktigt att ladda upp nytt material. Det tar inte lång tid innan en artikel blir gammal. Du bör leverera användbar och originell information regelbundet. Du måste bevisa för dina kunder att du fortfarande finns kvar och driver en aktiv hemsida. Om du skrev din senaste artikel i januari 2004 kommer din hemsida att se ut att vara opålitlig eller övergiven. Håll alla dina kunder och alla dina potentiella kunder uppdaterade och erbjud dem gratis information som de inte kan hitta någon annanstans.
  3. Tänk på hur din nya artikel kommer att gagna dina kunder. Försök att skriva några ”hur man gör” artiklar. Många människor är mest intresserade av ”hur man gör” artiklar. Att hjälpa dina kunder att få reda på hur de skulle ha nytta av din artikel kommer att ge dig den respekt och förtroende som du förtjänar och som du kan tjäna på. Pålitliga företag genererar lojala kunder.
  4. Om du väljer att inte skriva en artikel själv kan du gräva i artiklar, tips, rekommendationer eller bokutdrag skrivna av andra människor på webbplatser och i nyhetsbrev och kopiera och klistra in dem på din egen hemsida. Kom ihåg att du måste ha författarens eller hemsidesägarens tillåtelse att göra det först. Även om detta inte är något att göra regelbundet kan det vara en trevlig utfyllnad av din webbplats. Försäkra dig alltid om att välja artiklar med innehåll som är relaterat till din hemsida.

Det är ditt jobb att skriva något som dina kunder vill läsa och får dem att komma tillbaks för mer. Att uppdatera din webbplats regelbundet är ett utmärkt sätt att låta dina kunder veta att du är där. Genom att vårda din hemsida regelbundet låter du dem veta att du inte har övergivit din post. Du kan också få dina kunder att återvända till din webbplats genom att erbjuda månatliga specialare. Testa att erbjuda attraktiva lockelser såsom gratis frakt, gratis present, rabattmånad, eller köp en få en gratis. Det är upp till dig att erbjuda dina kunder anledningar att återvända till din webbplats!

ArtikelZonen – den svenska artikelsajten där du kan hitta gratis innehåll till din hemsida, blogg eller nyhetsbrev. Du kan även själv skicka in dina artiklar vilket är ett utmärkt sätt att marknadsföra t.ex. din egen hemsida eller en produkt. Besök ArtikelZonen.com för mer information!

Bli först med att kommentera

Kommentera